Uutinen kuopiolaisista “Köyhyysasiantuntijoista”

Luin tänään iltalehden sivuilla juttua kuopiolaisesta pariskunnasta joka elää köyhyysrajalla. Molemmat olivat köyhiä kun mentiin naimisiin 18 vuotta sitten ja ovat köyhiä edelleen. Toinen on työmarkkinatuella ja toinen tekee kesät näköjään puutarhurin hommia. Kaiken lisäksi eläikä lähenee joten eipä kovin hyvin tunnu menevän heillä. Onneksi Hallitus sentään haluaa eläkeikää korottaa, ilman että itse joutuu sitä kuitenkaan tekemään, jotta heillä olisi mahdollisuus kituuttaa vielä vähän pidempään ennenkuin voivat päästä eläkkeelle. Mitäs sitten eläkeellä tapahtuu, alkaako itku kun eläke ei riitä elämiseen?

Minkähän takia ihmisille ei opeta aikaisessa vaiheessa miten ottaa omataloutensa haltuun? Ei minulle kotona opetettu miten rahaa käyttää ja ajettelemaan hieman pidemmälle, ja onneksi sentään olen nyt alkanut kiinnittää asiaan huomiota ja miettimään miten käytän rahani. Tuo pariskunta jos olisi lähtenyt aikoinaan liikkeelle hieman paremmilla eväillä, tänä päivänä ei varmaan olisi noin hankalaa. Kuopiosta, joka on kyllä asuntojen hintojen puolesta aika kallis keskittymä, on halvempi paikka kuin pääkaupunkiseutu, he olisivat vielä nuorina ja työllistyneinä pystyneet ostamaan oman asunnon, nyt asumisesta olisivat heillä paljon pienemmät kulut. Ehkä he olivat kyenneet säästämään osan tuloistaan aikoinaan, ja sijoittamaan, jolloin ne voisivat tehtä nyt heidän eteensä töitä.

Uusi tietokonekkin pitäisi saada, varsinkin kun kaiken on hankkinut käytettynä niin uusi tietokone on aivan ehdoton hankinta. Kun ei ilman pärjää enään tänä päivänä. Työmarkkina tuella ei pärjää ilman uusinta tietotekniikkaa, jos vaikka uudempi tietotekniikka toisi elämään parempaa sisältöä. Pakko myöntää että jotenkin ihmetyttää heidän touhu. Elämä on kovaa ja heikot jäävät jalkoihin. Tietenkin Laura Räty on tähän syyllinen, koska eihän itseään voi syyttää mistään. Oman kuoppansa ovat kaivaneet aivan samoin kuin minä omani.

Mikä tämän pariskunnan opetus on. Ota järki käteen ja mieti itse miten haluat elää. Kädestä suuhun vai ottaa vastuun itse omasta tulevaisuudestasi. Ainoa mikä estää sinua saavuttamasta taloudellista riippumattomuutta itse olet sinä itse.

Tuossa vielä linkki tuohon uutiseen jos kiinnostaa lukea se läpi. Köyhyysasiantuntijat.

Leave a comment